Principală  —  IMPORTANTE   —   FOTO/VIDEO. Protest organizat: „Vrem stabilitate,…

FOTO/VIDEO. Protest organizat: „Vrem stabilitate, nu anticipate!” Se pregătește justificarea unei alianțe PDM-PSRM?

În contextul discuțiilor pe ultima sută de metri în cadrul PDM și PSRM, referitor la formarea unei majorități parlamentare, în sectorul centru al capitalei au fost surprinse mai multe microbuze la comandă și persoane dotate cu pancarte.

Ora 16.40. Protestatarii au trecut pe lângă sediul PAS, îndirecția căruia au scandat „Maia și Andrei, trădătorii patriei!” și se îndreaptă spre centrul capitalei.

Abordați de reporterii ZdG, mai mulți protestatari au refuzat să spună cum au venit la Chișinău și cine organizează protestul.

Ora 16.35. Sediul Partidului Acțiune și Solidaritate, în direcția căruia se îndreaptă o parte dintre protestatari, este păzit de forțele de ordine.

Sursa: ZdG

Ora 16.30. Protestatarii se îndreaptă spre centrul capitalei, în direcția sediului PAS. Aceștia scandează: „Vrem stabilitate, nu anticipate!”

Zeci de persoane dotate cu pancarte se adună în fața fostului cinematograf Gaudeamus. Zona este supravegheată de cordoane ale poliției.

Sursă: Nicolae Smîntână

Potrivit unui martor prezent la fața locului, protestatarii sunt instruiți să se îndrepte spre sediul Partidului Acțiune și Solidaritate. Acesta ne-am mai comunicat că protestatarii ar urma să fie recompensați cu o sută de lei pentru fiecare două ore de protest.

Contactat pentru a afla dacă PDM est eorganizatorul manifestațiilor, purtătotul de cuvânt al PDM nu a răspuns la telefon.

Au rămas fără răspuns și apelurile către Poliția capitalei, contactați pentru a afla de către cine au fost solicitați pentru a asigura ordinea și securitatea la manifestațiile în masă.

Partidul Democrat a rezervat Piața Marii Adunări Naționale pentru perioada 5-9 iunie, cu scopul de a organiza o manifestație de partid. Totuși, democrați au refuzat să informeze opinia publică despre când mai exact va avea loc manifestația și care va fi scopul exact al acesteia.