Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Ce spune un eurodeputat despre…

Ce spune un eurodeputat despre autoritățile de la Chișinău?

Europarlamentarul de origine română, Siegfried Mureșan, declară, cu referire la votarea în lectura a doua și finală pentru schimbarea sistemului electoral și trecerea la votul mixt, că parlamentarii din R. Moldova au votat împotriva voinței poporului și împotriva parcursului european.

„Mihai Tudose spune că merge astăzi la Chișinău pentru a sprijini calea europeană a R. Moldova, dar înainte de asta să citească atent ce scriu aici: calea europeană a R. Moldova înseamnă a respecta tot ceea ce a fost agreat împreună cu partenerii europeni, nu a spune una la Bruxelles și a face alta la Chișinău. Dacă Mihai Tudose dorește ca R. Moldova să aibă un viitor european, trebuie să ceară clar politicienilor de la Chișinău să retragă modificarea legislației electorale votată ieri, în ciuda avizului negativ al Comisiei de la Veneția și în ciuda tuturor avertismentelor partenerilor europeni”, susține eurodeputatul.

Amintim că ieri, 20 iulie, 74 de deputați din Parlamentul R. Moldova au votat pentru schimbarea sistemului electoral, iar după patru ore, legea a fost promulgată de Igor Dodon, șeful statului, fost lider socialist.