Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Munteanu: „PG și CNA…

Igor Munteanu: „PG și CNA trebuie să aplice sechestru pe activele Avia Invest”

Igor Munteanu, Președintele Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionarii proprietății publice, cere procurorului general interimar și directorului CNA să aplice sechestru pe activele „Avia Invest”. Potrivit lui Munteanu, tranzacția de vânzare a firmei, ar putea fi blocată.

Igor Munteanu susține că „Aeroportul Internațional Chișinău este un bun al statului, iar interesul public trebuie să prevaleze”, astfel a solicitat procurorului general interimar Dumitru Robu și directorul CNA Ruslan Flocea să acționeze „în următoarele 24 de ore pentru a opri tranzacția”.

„Aceste măsuri de asigurare se impun de urgență. Asta înseamnă acțiuni luate timp de 24 de ore. Este prioritar ca autoritățile competente să întreprindă toate măsurile urgente pentru a asigura și conserva drepturile și interesele statului asupra bunului concesionat”, a declarat Munteanu.

Totodată, Munteanu s-a arătat indignat de faptul că deși la 12 august a depus sesizări pe cazul unor posibile acțiunile ilicite în cazul concesionării Aeroportul Internațional Chișinău, organele competente nu l-au informat despre mersul anchetei.

„Nu am fost anunțați de mersul anchetei nici de către CNA, nici de Procuratură. Reamintesc autorităților să se ocupe prioritar, fără întârzieri nejustificate, care ar putea fi considerate sabotare intenționată”, a precizat Igor Munteanu.

Munteanu a mai spus că raportul Comisiei referitor la anchetarea modului în care Aeroportul a fost dat în concesionare va fi publicat în luna septembrie.

Am încercat să obținem o reacție de la Dumitru Roibu, însă acesta nu a răspuns la apeluri. Nici reprezentanți din cadrul CNA nu ne-au răspuns la telefon.

Marți, 20 august, ministrul Economiei, Vadim Brînzan a anunțat că vrea să se întâlnească cu proprietarul companiei „NR Investments Ltd”, care a cumpărat „Avia Invest”, pentru a încerca să renegocieze unele condiții din contractul de concesionare. 

La 19 august, printr-un comunicat publicat pe pagina Airport Wolrd s-a anunțat că acțiunile companiei „Avia Invest” care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, au fost cumpărate de Compania NR Investments Ltd din jurisdicția Guernsey.