Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Instanța permite construcția unui…

(VIDEO) Instanța permite construcția unui hotel mai înalt decât Parlamentul în parcul central

Judecătoria Centru a decis că firma „Finpar Invest” poate construi un imobil cu 13 etaje în locul Cafenelei „Guguță” din centrul capitalei, însă fără dreptul de a privatiza terenul. Decizia nu i-a satisfăcut nici pe reprezentanții municipalității, care vor interzicerea construcției în centrul istoric, nici pe reprezentanții companiei investitoare, care a cerut și dreptul de proprietate pe terenul adiacent.

decizieReprezentanţii Consiliul Municipal Chişinău şi cei ai Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor s-au declarat nemulţumiţi de decizia luată de judecător şi o vor ataca în instanţa superioară. În opinia specialiştilor, regiunea unde este amplasată cafeneaua „Guguţă” din Grădina Publică Ştefan cel Mare este zonă istorică, unde clădirile noi nu trebuie să depăşească înălţimea celor existente.

Acum o lună, aceeași firmă a câștigat la Curtea de Apel Chișinău terenul pe care sunt amplasate televiziunile din grupul „General Media Grup”, despre care se știe că aparțin omului de afaceri Vlad Plahotniuc. În acel caz Agenția Proprietății Publice a fost obligată să încheie un contract de vânzare-cumărare cu „Finpar Invest” asupra unui teren de 1,17 hectare de pe teritoriul Moldexpo.

Și insulele din parcul „La Izvor” au fost pierdute definitiv de Primăria Chişinău, după ce, la începutul anului 2013, Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a respins şi cererea de revizuire depusă de reprezentanţii municipalităţii. prin acea decizie, Consiliul Municipal Chişinău (CMC) este, practic, obligat să dea în locaţiune cele două insule, şi anume firmei „Finpar Invest”, administrată de Ghenadie Sajin.

Presa a scos la iveală că „Finpar Invest” este una dintre cele mai mari companii imobiliare din Moldova şi are legături strânse cu omul de afaceri și politicianul Vlad Plahotniuc.

Sursa VIDEO: www.ZdG.md