Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Marina Tauber rămâne în continuare…

Marina Tauber rămâne în continuare în arest preventiv la domiciliu

Deputata partidului „Șor” Marina Tauber rămâne în continuare în arest la domiciliu pentru un termen de 20 de zile. Decizia a fost luată joi, 11 mai, de către Curtea de Apel Chișinău.

„Urmează să completăm cererea depusă la Curtea Europeană să informăm Curtea despre continuarea ilegalităților din R. Moldova și sperăm că Curtea Europeană va admite în proces urgentarea examinării acestor argumente”, a declarat avocatul Marinei Tauber.

Pe 1 mai deputata Partidului „Șor” Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia. Potrivit PA, la baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot luni, 1 mai, pe motiv că Tauber „a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate” în privința acesteia. Astfel, Judecătoria Ciocana urmează să examineze demersul procurorilor pentru înlocuirea măsurii cu arest preventiv.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis marți, 2 mai, plasarea în arest la domiciliu pentru 20 de zile a deputatei.