Principală  —  Ştiri  —  Social   —   UE a donat 16 ambulanțe…

UE a donat 16 ambulanțe militare țării noastre. Ministrul Apărării: „R. Moldova are nevoie mai mult ca oricând de ajutor pentru a-și spori reziliența națională față de amenințările hibride”

Foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Uniunea Europeană a donat R. Moldova 16 ambulanțe militare, dar și un echipament medical asociat. Asistența a fost recepționată de către Armata Națională miercuri, 12 iunie. În cadrul conferinței de presă care a urmat după recepționarea asistenței, ministrul Apărării al R. Moldova a declarat că „investițiile în apărare au un singur scop: de a asigura pacea în țară”.

„Acesta este doar începutul. Până în prezent UE a adoptat măsuri de sprijin pentru Forțele Armate ale R. Moldova în valoare de 137 milioane de euro, mai multe urmând să sosească în decursul acestui an și în anii următori. Până la sfârșitul anului și după aceasta, Instrumentul European pentru Pace va oferi suport pentru logistică, mobilitate, comanda și controlul Forțelor Armate, apărare cibernetică, recunoașterea aeriană fără pilot, apărarea antiaeriană și capacități de apărare electronică”, a declarat ambasadorul UE, Jānis Mažeiks.

Potrivit ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, bunurile donate sunt noi și au fost achiziționate prin intermediul Instrumentului European pentru Pace. În acest context, acesta a mulțumit statelor UE pentru acest suport. 

„R. Moldova are nevoie mai mult ca oricând de ajutor pentru a-și spori reziliența națională față de amenințările hibride, precum și pentru a asigura pacea și stabilitatea cetățenilor săi. (…) Nu există nicio țară neutră din Europa care nu-și respectă armata și nu investește în ea”, a declarat ministrul Apărării al R. Moldova, Anatolie Nosatîi, în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri.