Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Incendiu la gunoiştea din Ţânţăreni.…

Incendiu la gunoiştea din Ţânţăreni. MAI va porni o anchetă de serviciu pentru a examina situația și circumstanțele

O anchetă de serviciu va fi pornită de Ministerul Afacerilor Interne(MAI) pentru a examina situația și circumstanțele, în ceea ce privește incendiul de la poligonul de deșeuri din localitatea Țânțăreni. Totodată, astăzi, 30 iunie, va fi convocată ședința Comisiei Situații Excepționale Chișinău cu privire la acest subiect.

„Încă nu se știe de la ce a pornit focul. Totodată, am solicitat domnului ministru Pavel Voicu să fie pornită o anchetă de serviciu, pentru a fi examinată situația și circumstanțele, sub toate aspectele, în ceea ce privește atât a subdiviziunilor municipiului, cât și a celor responsabili de stingere a focului. Astăzi va fi convocată ședința Comisiei Situații excepționale Chișinău cu privire la acest subiect”, susține primarul Chișinăului, Ion Ceban.

Autoritățile s-au convocat miercuri, 29 iulie, pentru a lua decizii în vederea stopării eficiente a arderii de la gunoiște. În cadrul ședinței a participat ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu, conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu, primarul general al municipiului Chișinău Ion Ceban, reprezentanții Î.M. Regia Auto Salubritate și autoritățile publice locale.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați pentru a interveni la poligonul din Țânțăreni în după amiaza zilei de 28 iulie. Apelul la 112 a fost recepționat la ora 15:00. Pompierii au lucrat în prima zi 8 ore continuu și au reușit localizarea arderii. Pe parcursul nopții lucrările au fost suspendate întrucât exista pericol eminent pentru securitatea acestora. În primele ore ale zilei de 29 iulie lucrările au fost continuate. Acțiunile de intervenție vor fi efectuate până la lichidarea completă a arderii.