Principală  —  IMPORTANTE   —   Amenințare cu bombă într-un avion,…

Amenințare cu bombă într-un avion, care zbura la Chișinău și a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni. A intervenit SRI

Un bărbat necunoscut a transmis către autoritățile din R. Moldova un avertisment privind existența unei bombe la bordul unui avion care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, au declarat pentru G4Media surse oficiale.

Potrivit informațiilor G4Media, la bordul avionului se află membri ai grupării politice a lui Ilan Șor, oligarhul moldovean fugar finanțat de Moscova și care încearcă să răstoarne guvernul pro-occidental de la Chișinău. Bărbatul necunoscut a sunat vineri la ora 12:51 de pe un număr de telefon neidentificat la serviciul de apeluri de urgență din Republica Moldova. El a sesizat faptul că o aeronavă ce aparține companiei ”Fly One” a aterizat la ora 10:15, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București și este minată.

Ofițerii Serviciului Român de Informații (SRI) verifică aeronava și bagajele pasagerilor, cei mai mulți dintre ei find cetățeni din R. Moldova. La bordul avionului s-ar afla în jur de 170 de pasageri. Pirotehniștii și mai multe echipaje de poliție se află la fața locului, scrie Adevărul.ro.

Cu privire la informațiile distribuite de unele surse media, ce vizează anularea zborului Chișinău- Erevan-Chișinău, Autoritatea Aeronautică Civilă a făcut următoarele precizări:

„În conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 870, operatorii aerieni au obligația de a notifica Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) cu privire la orice modificare a orarului de zbor și la zborurile adiționale, pentru a obține aprobarea prealabilă necesară. În cazul zborului RMO-EVN-RMO, aceste cerințe nu au fost respectate. Operatorul nu a notificat AAC despre modificările de orar cu 3 zile în prealabil, după cum prevede legislația. Ca urmare, acest zbor nu a primit aprobarea necesară. Autoritatea Aeronautică Civilă reiterează necesitatea respectării reglementărilor naționale de către operatorii aerieni”, se arată în comunicatul AAC.