Principală  —  IMPORTANTE   —   PRO-Moldova anunță că va boicota…

PRO-Moldova anunță că va boicota ședința de astăzi a Parlamentul în semn de protest: Cerem o comisie de anchetă în cazul lui Ștefan Gațcan

Liderul PRO-Moldova, Andrian Candu spune că fracțiunea pe care o conduce va boicota astăzi ședinșa Parlamentului în semn de protest față de cele întâmplate ieri în cazul lui Ștefan Gațcan, dar și pentru a nu participa la procedura de asumare a răspunderii Guvernului.

Candu cere crearea unei comisii de anchete care să investigheze dispariția deputatului Gațcan. „Cu siguranță că se vor identifica multe lucruri, de la video din Parlament și Președinție , inclusiv comportamentul deputaților socialiști și să aflăm unde este astăzi Gațcan, de cine este însoțit sau supravehgheat. Se pune în pericol însăși democrația în Republica Moldova. Lucrul cel mai grav e că se pune în pericol securitatea și sănătatea cetățenilor. Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva!”, a declarat Andrian Candu.



PRO-Moldova cere partidelor din opoziție să grăbească negocierile pentru crearea unei agende comune prin care să fie demisă actuala guvernare care a adus un dezastru total. În același timp, deputații spun că nu vor să participe la ședința Parlamentului în care Guvernul va cere asumarea de răspundere pentru ca să nu fie părtaș la această „șmecherie”, după cum a numit-o liderul PRO-Moldova.

Andrian Candu spune că nu cunoaște unde se află Ștefan Gațcan, nimeni din colegii săi nu a reușit să discute cu el de la ora 9.45 din dimineața de ieri și că va cere autorităților române să verifice dacă medicul se află în România.