Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a…

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Reprezentanții Parlamentului anunță că vicepreședintele Parlamentului R. Moldova, Mihail Popșoi, a fost ales, în unanimitate, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), pentru perioada anului 2022.

Evenimentul a avut loc, luni, 24 ianuarie, în cadrul sesiunii de iarnă a APCE care se desfășoară în perioada 24-28 ianuarie, în format mixt.

Titlul de vicepreședinte al APCE îi oferă vicespeakerului Mihail Popșoi, membru al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la APCE, dreptul de a face parte din Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Într-un mesaj pe Facebook, vicepreședintele Parlamentului a declarat că din noua funcție va promova interesele R. Moldova.

Astăzi am fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), pentru perioada anului 2022. Pentru mine este o onoare și o mare responsabilitate. Totodată, voi face parte din Biroul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, unde voi avea ocazia să promovez interesele Republicii Moldova”, a menționat Mihai Popșoi.

În cadrul sesiunii curente a fost ales și președintele APCE pe durata unui an de zile –  Tiny Kox, membru al Senatului din Regatul Țărilor de Jos.

De asemenea, pe parcursul zilei sunt desemnați membrii celor nouă comitete permanente ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. 

O delegație a Parlamentului de la Chișinău va participa la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei