Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Patru noi acţionari ai MAIB…

Patru noi acţionari ai MAIB şi-au dezvăluit identitatea. Drăguţanu: Informaţia este complexă şi destul de contradictorie

Astăzi, 10 iunie expiră termenul acordat de către Banca Naţională a Moldovei (BNM) noilor acţionari ai Moldova – Agroindbank (MAIB) prin care aceştia urmau să-şi dezvăluie identitatea. Dorin Drăguţanu, guvernatorul BNM ne-a declarat că până la această oră, patru din cei şapte acţionari au prezentat informaţii despre identitatea lor.

„Până acum, am primit informaţii de la patru firme. Acum verificăm cel fel de informaţie este acolo, pentru că informaţia este complexă şi destul de contradictorie. Trei companii încă nu au prezentat. Noi, pe lângă alte informaţii, inclusiv cea pe care o cerem de la acţionari, analizăm şi faptul dacă avem de-a face cu acţiuni concertate din partea unui grup de acţionari, care au achiziţionat o cotă substanţială într-o bancă comercială, adică la MAIB, fără permisiunea prealabilă din partea BNM. Practic, analizăm informaţia dacă este necesar de blocat dreptul la vot a acestor acţionari. Până acum, indici direcţi nu există. Nu avem informaţii directe precum că ei ar acţiona concertat, dar există un număr de indici indirecţi, unii mai solizi, alţii mai puţin solizi, dar care împreună luaţi ar putea duce la concluzia că este o acţiune concertată. Aceasta este însă mai degrabă o evaluare subiectivă a informaţiilor disponibile”, ne-a declarat Dorin Drăguţanu.

Alte detalii despre situaţia de la MAIB, citiţi în numărul de joi al ZdG.