Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Papa Francisc: „Adu lumina Paștelui…

Papa Francisc: „Adu lumina Paștelui asupra poporului Rusiei”

Sursa: Anadolu Agency

Papa Francisc le-a cerut rușilor duminică, 9 aprilie, în cadrul mesajului său tradițional de Paște, „Urbi et Orbi” , să caute adevărul despre invazia țării lor în Ucraina. Totodată, acesta a făcut apel la dialog între israelieni și palestinieni, în contextul ultimelor agresiuni din zonă.

Papa Francisc a rostit binecuvântarea „Urbi et Orbi” în Piața Sf. Petru, în fața a 100.000 de oameni.  El a vorbit despre „întunericul și tristețea în care, mult prea adesea, lumea noastră se află” și s-a rugat la Dumnezeu pentru pace. 

„Ajută iubitul popor ucrainean pe drumul lui către pace și adu lumina Paștelui asupra poporului Rusiei”, a spus acesta.  Alină pe cei răniți și pe toți cei care au pierdut apropiați din cauza războiului, permite întoarcerea prizonierilor în siguranță la familiile lor. Deschide inimile întregii comunități internaționale pentru a încerca să încheie acest război și tot conflictul și vârsarea de sânge din lumea noastră”a spus acesta.

Precum a făcut-o și anii anteriori, Francisc a cerut pace în Orientul Mijlociu, făcând referire la schimburile de focuri în care au fost implicate Israelul, Libanul și Siria. 

„Îmi exprim profundă îngrijorare față de atacurile din aceste ultime zile care amenință climatul sperat de încredere și respect reciproc, necesar pentru reluarea dialogului dintre israelieni și palestinieni, pentru ca pacea să domnească în Orașul Sfânt și în întreaga regiune”, a spus Papa Francisc, potrivit France 24.

Un miliard de creștini sărbătoresc astăzi Paștele catolic. La slujba de la miezul nopții, Papa Francisc a deplâns „vântul rece al războiului”. Acesta a prezidat timp de două ore şi jumătate slujba pascală a Învierii Domnului în bazilica Sfântul Petru din Roma, în prezenţa unui public alcătuit din aproximativ 8.000 de persoane, conform Agerpres.