Principală  —  Ştiri   —   Microbuzele cu ziarele confiscate la…

Microbuzele cu ziarele confiscate la tipografia „Universul” ce conțin mesaje în favoarea lui Dodon, scoase de la Inspectoratul de Poliție

Foto: Captură video

Microbuzele pline cu ziare tipărite în favoarea candidatului susținut de PSRM la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, au fost mutate de la sediul Inspectoratului de Poliție, acolo unde în după-amiaza zilei de joi au fost numărate.

După ce angajații Inspectoratului Național de Investigații au numărat ziarele tipărite la tipografia „Universul” ce conțin mesaje în favoarea lui Igor Dodon, microbuzele cu materiale au părăsit sediul Inspectoratului de Poliție.

În total, în cele 3 microbuze au fost identificate 215 pachete a câte 800 de ziare, după cum spun parlamentarii din opoziție. Astfel, ar fi vorba de 172.000 de ziare sau cu 117.000 mai mult decât cele 55.000 raportate de staff-ul lui Igor Dodon.

De partea cealaltă, socialiști spun că nu sunt 800 de ziare într-un pachet, ci 400. Chiar și așa, numărul total al ziarelor identificate în microbuze depășește numărul raportat de staff.

„Sunt 215 pachete a câte 800 de ziare. Înmulțiți și veți vedea cât este numărul real. Chiar dacă ei încearcă să le înmulțească la 400, asta fără ziarele de la sediul lor și cele care au fost distribuite, sunt peste 86.000. Deci real au fost distribuite câteva sute de mii de ziar, nu 55 de mii așa cum spun ei”, a declarat parlamentarul Lilian Carp.

Deocamdată nu se știe de ce s-a întâmplat asta și unde au fost duse ziare. Vom reveni cu detalii.