Principală  —  IMPORTANTE   —   Mai întâi în Găgăuzia, acum…

Mai întâi în Găgăuzia, acum și la Orhei: „Pensionarii și angajații din sectorul public din Orhei vor putea primi plăți suplimentare, în valoare de 2000 de lei pe cardurile băncii rusești”

Aflându-se la Moscova, Tatiana Cociu anunță despre deschiderea cardurilor rusești „МИР” (Mir, n. red.) și în Orhei, după ce a avut o întrevedere cu reprezentanții băncii aflate sub incidența sancțiunilor internaționale. „În curând, pensionarii și angajații din sectorul public din Orhei vor putea primi astfel de plăți suplimentare, în valoare de 2000 de lei”, susține primărița orașului Orhei.

Anterior, într-un răspuns pentru ZdG, Banca Națională a Moldovei (BNM) a declarat că „folosirea cardurilor sistemului rus de plăți „МИР” prin intermediul infrastructurii de plăți pe teritoriul R. Moldova este fizic imposibilă”.

Cociu anunță că a participat la o întâlnire cu reprezentanții băncii rusești „Промсвязьбанк”, („Promsviazbank”, n. red.), pentru ca pensionarii din Orhei și angajații de stat din regiune să primească, lunar, bani din Federația Rusă.

„Ieri, în numele locuitorilor din Orhei, m-am adresat lui Ilan Mironovici Șor cu rugămintea de a extinde programul de susținere materială pentru orașul nostru. Și deja astăzi cuvintele noastre au fost auzite.

Împreună cu colegii mei din blocul „Victorie” și cu liderul nostru Ilan Șor, am participat la o întâlnire cu reprezentanții Promsviazbank. Am primit un răspuns pozitiv – în curând, pensionarii și angajații din sectorul public din Orhei vor putea primi astfel de plăți suplimentare, în valoare de 2000 de lei pe cardurile băncii rusești. Consiliul de Administrație al Fundației Eurasia și-a confirmat disponibilitatea de a-i ajuta pe locuitorii din Orhei”, susține Cociu.

Banca rusă, aflată sub incidența sancțiunilor internaționale, acționează ca intermediar, în timp ce sponsorul real este organizația autonomă nonprofit – „Eurasia”, care are o singură angajată, o apropiată a oligarhului fugar Ilan Șor.

Anterior, și Evghenia Guțul a anunțat despre semnarea unui asemenea acord pentru locuitorii din autonomie. Într-un răspuns pentru ZdG, BNM a precizat că „ținând cont prevederile legale, folosirea cardurilor sistemului rus de plăți „МИР” prin intermediul infrastructurii de plăți pe teritoriul R. Moldova este fizic imposibilă”.

 Zona de Securitate (ZdS) a demonstrat că una dintre modalitățile de a primi banii este de a-i retrage prin intermediul băncilor din regiunea transnistreană.