Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   (doc)Publicitate pe bani europeni pentru…

(doc)Publicitate pe bani europeni pentru CNA oferită de firma lui Vlad Plahotniuc

Agenția de publicitate, deținută de omul de afaceri si politicianul Vlad Plahotniuc va face publicitate pentru Centrul National Anticoruptie (CNA). Contractul dintre instituție și ÎCS „Casa Media” este în valoare de 280 de mii de lei.

Reporterii ZdG au contactat alți doi jucători importanți de pe piața publicității, iar aceștia au afirmat ca nu au știut și nu au fost înștiințați că CNA organizează o licitație pentru prestarea serviciilor publicitare.

Reprezentanții Centrului Anticoruptie au negat însă faptul că licitația ar fi fost una secretă sau formală. „A o fost una publică, a fost postată pe pagina institutiei, iar la ea si-a declarat dorinta de a participa doar aceasta companie de publicitate,” a declarat Angela Starinschi, purtatoarea de cuvânt a CNA.

Conform contractului, publicitatea va fi plasată la Publika TV si Prime TV, posturi TV care, la fel aparțin lui Plahotniuc, iar aceasta a fost plătită din bani europeni.

casa mediaConform informațiilor de la Camera Înregistrării de Stat, Casa Media este un SRL fondat în septembrie 2007 de către o firmă cu sediul în SUA, MEDIA RESOURCES, LLC. Aceasta are sediul însă în Chișinău, pe str. Dmitrie Cantemir și este administrată de către Ala Tulbure.

Presa a scris că firma de publicitate Casa Media este deținută însă, prin intermediari, de Vlad Plahotniuc. Aceasta vinde spaţiul publicitar al posturilor: Prime, Canal 2, Canal 3 și Publika TV, toate controlate, la fel, de Plahotniuc.